laupäev, 4. detsember 2010

Personaalne õpikeskkond

...magamistuba, voodi, ühistransport. Tänapäeva variant pigem arvuti ja veebiühendus.Minu personaalne õpikeskkond on nn „suletud”- asub kolmes erinevas arvutis c-kettal. Viibin tihti lähetustes ja olen selgeks saanud, et internetiühendusega ei ole igal pool nii hästi nagu meil...aga elekter on alati olemas olnud.
Materjalid on struktueeritud ja seosed on täiesti olemas, samuti täiendan/uuendan materjale pidevalt, et säiluks ajakohasus, terviklikkus jne. Lõpetatud materjale ma ei täienda, kui aine on läbi ja hinne käes, siis on see kaust täiendamisteks lukusJ
Struktuurist- igal ainel on oma kaust, mis koosneb alamkaustadest.
õppeaine kirjeldus
  • Materjalid
  • Lingikogu
  • Kodused tööd
Need on kohad, kus on põhiliselt materjalid.
Tugifunktsioonid ehk back up- mobiiltelefon, MSN, FB, raamatukogu lugejakaart jne- mis toetavad vajadusel ja ilma milleta ei saa. Koostöö on ka ju tähtsal kohalJ

reede, 3. detsember 2010

e-portfoolio

Sellise nimega asja mul pole kuna pole vajadust olnud. Üldse on see sõna kuidagi väga mitte eestikeelne. Lugedes erinevaid selgitusi e-portfoolio kohta kangastub mul pigem CV või haridus- ja teenistuskäigu kokkuvõte ehk siis elulookirjeldus mõningaste lisadega.
Minevik, olevik ja tulevik minu tegemiste kohta, see seondus mul ka lugedes materjale. Leidsin e-portfoolio vajaduse kohta isegi „teooria” J:
Barrett(2004) -kolm küsimust:
1.WHAT?-mida ma olen õppinud ja oma õppimise näitamiseks kogunud (minevik);
2.SO WHAT?-ja mis siis -mida nüüd sellega peale hakata, kuidas kogutud elemendid peegeldavad minu õppimist (olevik);
3.NOW WHAT?-kuhu edasi –kuhu soovin areneda edasi (tulevik).
Samuti panid materjalid mõtlema asjaolu üle, et kui mul oleks seda vaja, siis MILLEKS? Märksõna oleks kindlasti oma tegemistest anda ülevaade kellelegi, keda võiks see huvitada.
·        Korrastatuseks
·        Säilitamiseks
·        Esitlemiseks
·        Eneseväljenduseks
·        Tagasiside kogumiseks
E-portfoolio endale teeksin kodulehena.
Kindlasti on igal inimesel mingil kujul olemas variant e-portfooliost. Näiteks käekott- seda on vaja, see sisaldab meile vajalikke esemeid, see annab meie tegemiste kohta infot (minevik, olevik, tulevik)- iseasi, kas me tahame seda teistega jagada...nüüd lõi politseiniku professionaalne kretinism välja.

        Peaaegu igas loengus on juttu „näoraamatust”- ka seda võib pidada e-portfoolioks, oleneb mida seal jagada.